A Tokaj és környéke Evangélikus Egyház közleménye

Tisztelt Gyülekezeti Tagok!

Kedves Érdeklődők!

(2020. március 14.)

1. A gyülekezeti tagjaink döntő többsége közepes vagy magas kockázatú, veszélyeztetett helyzetben levő ember.
2. Az istentiszteleti helyeink döntő többségén a helyszűke miatt nem megoldható az 1 méter távolság tartása – Hernádbűd, Monok, Sátoraljaújhely, Tokaj.
3. A tállyai templomot felújítási helyszínként adjuk át a napokban.
4. A Katasztrófa Védelem munkatársainak március 12-i tűzvédelmi ellenőrzésén ígéretet tettünk – miszerint november 30-ig, vagy a felújítás végéig nem tartunk a tállyai templomban istentiszteletet.
5. Gyülekezetünk több mint 10 településen van szétszórva, istentiszteleteink 7-8 helyszínen szoktak megtartásra kerülni, így a lelkész maga is fertőzési rizikót jelent a gyülekezeti tagok számára.
6. A járvány gyors felfutásának megelőzése érdekében kötelességünk arra biztatni gyülekezeti tagjainkat, hogy a minimálisra csökkentsék személyes kontaktusaikat, de mégis hallhassák és olvashassák az Isten igéjét.

Mindezek miatt, a tegnap és ma történt országos bejelentések értelmében szeretnénk jelezni, hogy az istentiszteleteink anyagát interneten, olvasható vagy hangzóanyag formában fogjuk közreadni az egészségügyi helyzet rendeződéséig, illetve a gyülekezeti tagokkal a lelkész telefonon rendszeresen kapcsolatot fog tartani, a szükséges szolgálatokat el fogja látni.

A hetente tíz csoportban és hat intézményben tartott iskolai hittanórák anyagát pedig az iskolákkal egyeztetve távoktatásban fogjuk leadni.

Addig is imádságban hordozzuk az időseket, a veszélyeztetetteket, és azokat, akik azért dolgoznak, hogy biztonságosan és egészségesen élhessük mindennapjainkat.

Pál apostol szavait idézzük:

„Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által.” Római levél 5, 3-5.

A Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközség elnöksége nevében:

Gerlai Pál lelkész

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑